Autor: 021.rs

Novi Sad
06.04.2023.
18:33 > 18:38
Stranka slobode i pravde (SSP) reagovala je na vest da Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" ignoriše inicijativu da decu sa retkim bolestima upiše prioritetno.
  • Me & my autistic son

    07.04.2023 12:26
    @Ivana
    Ostrašćena? Agresivna? Pogođena ličnim primerom? Istina je teška?
    Ovako... Ličnim primerom nisam pogođena, nego sam zbog svog sina najsrećnija i najponosnija majka na svetu. Pogođena sam reakcijom društva, neznanjem, nerazumevanjem, pa čak i pročitanog teksta.
    I šta je to istina? Da sva deca sa razvojnim specifičnostima treba da idu u specijalne škole? Onaj ko tako misli vređa sve nas. Tako da je moja reakcija bila blaga. I pristojna.
  • Mrva

    07.04.2023 11:17
    @Mr. No
    Gde Vi tu vidite eugeniku?? Pa ovde se trazi poseban tretman i privilegije za bolesnu decu, moguce na ustrb zdrave. Ravnopravnost u svakom slucaju, u suprotnom lako moze da se deci da neka deca ostanu zakinuta za mesto dok se smeste prioritetna.
  • boger

    07.04.2023 10:01
    reqlnost
    Vrtići su pretrpani, nedovoljno je vaspitačica, a čak i neke od najboljih i najiskusnijih odlaze da rade po hamburgerijama jer je lakši posao i mnogo veća plata. Neka zabrinuti aktivisti krenu da volontiraju i pomažu u vrtićima oko te dece inače je ovo bedno politikantsvo koje se obija preko leđa onih koji čuvaju vašu decu. Kakvi smo mi Norvežani takva je ovo Norveška.
  • Ivana

    07.04.2023 09:57
    @Me & my autisic son
    Zasto ste tako agresivni i ostrasceni? Ja razumen da ste ocigledno licno pogodjeni ali nema potreba da sipate uvrede prema @Snezani koja je samo rekla istinu. Istina je cesto teska i tesko se prihvata.
  • jel

    07.04.2023 08:29
    to
    ona stranka čto po Beogradu skuplje naplaćivala vrtić , pa mi platili tužbe !
  • Mr. No

    07.04.2023 08:28
    Kuda plovi ovaj brod
    Podsećam, ovaj režim je u svom zvaničnom političkom programu imao dve stranice o eugenici, ako se dobro sećam, stranice 87 i 88. Ove stranice su, kada su provaljeni o čemu se radi, prvo izbrisane, pa su vidne nedostajale. Tek posle par meseci, njihov program i broj stranica je ispravljen, te sada ne postoje dokazi o ovom programu.
    Iako eugenika ne postoji zvanično u programu napredne stranke, ona se jasno i nedvosmisleno SPROVODI.
  • R49

    07.04.2023 07:26
    JaDNO kao i do sada
    Sekta i vođa su rekli da se bore Za našu decu, nisu naglasili da misle isključivo na njihovu decu. Sada je i to razjašnjeno.
  • Me & my autistic son

    07.04.2023 01:41
    @Snežana
    1) Nije reč o upisu u školu, nego vrtić;
    2) Reč je o deci sa retkim bolestima, ne sa razvojnim specifičnostima (kod nas se nažalost, ovako naprednim kakvi jesmo, koristi termin razvojne smetnje);
    3) Jeste čuli nekad za inkluziju?

    Ne treba nama ni vaše ni ničije sažaljenje. Vi i vama slični sa vašim ograničenim razumevanjem sveta ste za žaljenje! Prvo bar pročitajte tekst sa razumevanjem, pre nego što iznesete ovako nehumano mišljenje o životima i školovanju dece sa razvojnim specifičnostima.
  • Nsadjanka

    06.04.2023 23:25
    Zasto prioritet?
    Zasto priorutet nad zdravom decom? Zasto ne jednaka prava? Treba traziti ista prava na vrtic,samo nega u skladu sa zdravstvenim potrebama svakog deteta! Osnovati mini ambulante,edukovati osoblje,preduzeti nesto konkretno. Cemu prioritet ako treba roditelj da dodje da daje terapiju,zar je to poenta?
  • Snežana

    06.04.2023 21:09
    Poslanica SSP: Ko je zaustavio
    Ta deca bi se najefikasnije razvijala u Milan Petrović školi, koja je opremljena sa svim kadrom i opremom. Žao mi je tih roditelja, ali to je činjenica koji oni ne mogu da prihvate. I to razumem, imam to u poroci.
    Ako očekuju nekto od neko ko nije defektolog, to je nerealno, oni to i znaju, ali guraju pod tepih!
  • Vanja

    06.04.2023 21:08
    A vi
    bagro politikantska govorim za SVE bukvalno sve a pogotovo ZA NASU DECU... ostavite se vi nase dece i ne skupljajte poene na bolesnoj deci...neko to od gore vidi sve
  • Vanja

    06.04.2023 21:05
    Sta su napravili...
    od predskolske ustanove ma moze sve, evo nek vaspitaci krenu i u kucne vizite sto da ne.... 'ajte molim Vas vise, vaspitaci nisu skolovani defektolozi obuceni da deci sa poteskocama adekvatno pruze podrsku jer nisu defektolozi... prestanite vise od predskolske da pravite cirkus. Samo nek svako radi svoj posao i gleda svoja posla. Dodjite svi da vidite kako to izgleda slobodno. Pravda za vaspitace.
  • Tata

    06.04.2023 21:04
    Možda se podatak ne traži na upisnim formularima, ali na prvom roditeljskom smo pitani i obavešteni da ukoliko dete ima bilo kakvih posebnih potreba u vezi sa ishranom, alergijama ili uzimanjem neke terapije, to možemo da napomenemo vaspitačicama i da su u mogućnosti da to organizuju.
  • Jole

    06.04.2023 19:49
    Samo hrabro Hrabriša!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna